CASOS D'ÈXIT

Casos d'èxit

Llançament de nous productes i serveis (I+D

2020 - Actualitat

PROJECTE

Nou packaging sostenible.

CLIENT

Empresa catalana multinacional del packaging

REPTE

Liderar un equip de dissenyadors del client per tal de dissenyar una màquina de packaging sostenible d’acord amb les URS facilitades per una empresa d’alimentació líder a escala mundial. Aquesta màquina de packaging produeix un sobre reciclable per reemplaçar la càpsula d’alumini tradicional de Dolce Gusto.

METODOLOGIA

  • De concepte a producte: fase de disseny en la que es va desenvolupar la idea.
  • Creació de prototips: disseny d’una POP (Proof of principal) per validar la solució tècnica de la part més complexa de la màquina.
  • Màquina pilot: disseny i fabricació de màquina pilot per tal de ser validada pel System Technology Centre (STC) (Suïssa).

RESULTAT

Màquina industrial que es troba en funcionament i que permet introduir un nou producte al mercat amb packaging sostenible.

2019

PROJECTE

Disseny d’un producte digital.

 

CLIENT

Primer grup energètic d’Espanya per capitalització borsària i la segona elèctrica més valuosa del món.

 

REPTE

Exploració, disseny, validació i millora del producte digital Energy Wallet.

 

METODOLOGIA

  • Validació i millora del disseny del producte digital: sota la filosofia lean startup, es van dur a terme sessions de co-creació amb consumidors per recollir insights que permetessin conceptualitzar, dissenyar i prototipar el producte (servei + actius digitals) amb els usuaris actuals d’Energy Wallet.
  • Configuració de l’experiència d’usuari: valoració dels elements de l’experiència actual i definició de les funcionalitats clau de les plataformes web i app mitjançant iteracions en sessions de validació i co-creació amb els consumidors.

 

RESULTAT

  • Disseny d’una proposta de valor d’Energy Wallet flexible i àmplia (contemplant la possible integració amb altres productes) i enfocada a expectatives i necessitats contrastades dels consumidors.
  • Verificació i millora de la proposta de valor en un temps rècord de 8 setmanes, treballant amb 500 consumidors repartits en 6 grups focals.
llançament nou producte

2021

PROJECTE

Disseny del primer refugi climàtic.

 

CLIENT

Líder mundial canadenc fabricant de parcs lúdics.

 

REPTE:

Crear un refugi climàtic sostenible que combini eficàcia contra el canvi climàtic i un espai d’entreteniment urbà: el parc aquàtic COOLHUB.

 

METODOLOGIA:

  • Co-creació amb clients: col·laboració amb ajuntaments, hotels i col·lectivitats urbanes per entendre necessitats específiques i adaptar el disseny del COOLHUB.
  • Exploració d’escenaris: integració arquitectònica, eficiència energètica i accessibilitat per crear un espai que sigui alhora refugi climàtic i punt d’entreteniment.
  • Màrqueting mix: desenvolupament d’una estratègia que destaqui la sostenibilitat i els beneficis comunitaris, amb la col·laboració de socis estratègics.

 

RESULTAT:

  • Impacte ambiental positiu: disseny innovador que redueix temperatures mitjançant l’evaporació i utilitza tecnologies de reciclatge d’aigua per minimitzar l’impacte ambiental.
  • Acceptació i reconeixement: alt interès d’ajuntaments i altres entitats urbanes, consolidant l´empresa com a líder en entreteniment aquàtic sostenible.

2021

PROJECTE

Disseny de nou model d’innovació.

 

CLIENT

Empresa cooperativa de distribució pertanyent a la Corporació Mondragon amb més de 35.000 treballadors.

 

REPTE:

Acompanyar l’equip d’intraemprenedors de l’empresai i dotar-lo de coneixement, eines d’open innovation i dinàmiques de treball àgils per aconseguir resultats ràpids i rellevants basats en la innovació.

 

METODOLOGIA:

  • Cultura d’innovació i gestió del canvi: impulsar la innovació com a part integral de la visió de l’empresa, implicant tots els nivells en el procés.
  • Organització del departament d’innovació: definir un equip multidisciplinari, amb líders que gestionin el flux d’idees i facilitin la co-creació amb consumidors.
  • Nova metodologia personalitzada: procés flexible basat en la co-creació, el prototipat ràpid i la millora contínua, adaptat a les necessitats dels consumidors i a l’evolució constant de l’empresa.

 

RESULTAT:

Metodologia d’innovació personalitzada basada en la cultura corporativa, la gestió del canvi i la co-creació amb els consumidors.

CASOS D'ÈXIT

Casos d'èxit

Implementació industrial​

2023-2025

PROJECTE

Claus en mà i implementació de solucions de bugaderia industrial.

 

CLIENT

Empresa internacional del sector de la bugaderia industrial.

 

REPTE:

Instal·lació de maquinària i posada en marxa de noves bugaderies en els principals mercats on l’empresa és present.

 

METODOLOGIA:

  • Planificació i organització del projecte: pla detallat amb objectius, terminis, recursos i tasques específiques.
  • Gestió de pressupost i costos: adquisició dels equips necessaris, contractació de personal i gestió d’industrials.
  • Coordinació de l’equip de treball: gestió dels equips implicats en la instal·lació, com ara els enginyers, els tècnics i els operaris.
  • Control de qualitat i compliment normatiu: assegurar que el projecte compleixi amb les normatives legals, de seguretat i de qualitat establertes, tant en l’àmbit local com internacional.

 

RESULTAT:

Sistema operatiu implementat de manera eficient, conforme a normatives, que optimitza recursos, garanteix qualitat i compleix els terminis establerts.

CASOS D'ÈXIT

Casos d'èxit

Optimització d’operacions​

2024

PROJECTE

Millora de la productivitat per a centre logístic de Madrid.

 

CLIENT

Grup empresarial espanyol líder en distribució.

 

REPTE:

Auditoria d’anàlisi de la situació, proposta de nou layout per millora de fluxos de treball. Incloure la solució en la preparació de plecs tècnics per a RFQ. 

 

METODOLOGIA:

  • Diagnòstics de situació i avaluació del potencial de millora de la productivitat: revisió, anàlisi i obtenció dels ratis de partida.
  • Processos, mètodes i temps. Presa de temps en totes les casuístiques possibles.
  • Estudis de layout: plantejament de millora, ampliació, i preparació per a un futur trasllat.
  • Reenginyeria de processos: recalcular temps i rutes per a la gestió més eficient del sistema.
  • Logística integral (interna i externa): Consideració de la intralogística així com de la logística externa per millorar el procés global.

 

RESULTAT:

Millora de la productivitat, reducció dels temps de treball diaris, millora de la logística, i important reducció de despeses.

PROJECTE

Redisseny de processos i implementació d’IU.

 

CLIENT

Cos de Policia de 4.000 efectius d’una regió europea.

 

REPTE:

Optimitzar el procés al voltant de la detenció d’infractors en controls d’alcoholèmia per complir amb una nova legislació i millorar-ne l’eficiència. I traduir aquest procés nou en una interfície d’usuari pràctica i eficient a l’hora de recollir les dades dels infractors.

 

METODOLOGIA:

  • Anàlisi del procés: entrevistes i sessions d’acompanyament per cartografiar i identificar punts de millora en el procediment policial.
  • Disseny d’una interfície web: creació d’una eina intuïtiva per a la gestió de dades, adaptada a les necessitats dels usuaris.
  • Col·laboració multidisciplinària: equips de 15-20 especialistes (policies i tècnics informàtics) per treballar en el disseny, desenvolupament, test i implementació de la nova solució.
  • Formació i implementació: capacitació dels usuaris per facilitar la transició al nou sistema.

 

RESULTAT:

  • Eina eficient i intuïtiva: introducció i consulta de dades més àgils i menys propenses a errors, amb ús immediat per part d’uns 3.000 usuaris.
  • Impacte operatiu positiu: millora en la rapidesa i qualitat del procés, reducció del temps dedicat a cada cas i optimització dels recursos disponibles. Adaptació ràpida gràcies a la formació i l’acompanyament.
redisseny de processos i implementacio-IU

2024

PROJECTE

Control de stocks i traçabilitat.

 

CLIENT

Distribuïdor líder en el sector de la cirurgia de columna.

 

REPTE:

Dissenyar les operacions de l’empresa client i establir les bases tecnològiques per garantir el creixement del negoci, amb un enfocament en el control de l’estoc i la traçabilitat dels implants i instruments.

 

METODOLOGIA:

  • Anàlisi de la situació actual i del potencial humà de l’empresa per ajustar processos cap a la generació de valor.
  • Aplicació de principis agile per liderar un treball col·laboratiu, promovent reflexió, resultats ràpids i avanç en la transformació.
  • Definició del cicle de vida del producte, identificació de punts crítics del negoci i disseny del nou mapa de processos per connectar demanda amb estoc i capacitat productiva.
  • Creació d’un full de ruta de digitalització a 1 i 3 anys, amb recomanacions d’infraestructura tecnològica i auditories de sistemes d’informació.

 

RESULTAT:

  • Dissenyar el nou mapa de processos: que connecten demanda amb estoc i capacitat productiva segons les capacitats actuals de l’empresa i necessitats de clients.
  • Definició del full de ruta de digitalització a 1 i 3 anys i el pla d’implantació de l’estratègia de transformació digital de l’empresa.
control stocks

CASOS D'ÈXIT

Casos d'èxit

Millora de l'organització​

2019

PROJECTE

Cerca de noves oportunitats de negoci.

CLIENT

Líder europeu en sistemes de fred per a grans superfícies.

REPTE:

Definir la ruta d’innovació d’aquest fabricant industrial per guiar el desenvolupament de nous productes i serveis, amb l’objectiu de créixer en mercats actuals i penetrar en nous.

METODOLOGIA:

  • Cerca d’oportunitats: anàlisi de la proposta de valor en els seus diferents nivells per identificar possibilitats d’innovació incremental i disruptiva.
  • Identificació d’escenaris d’oportunitat: amb potencial per assolir els objectius estratègics.
  • Roadmap d’innovació: conversió de les oportunitats en briefings de projectes, prioritzant i assignant temps d’execució per configurar el pla d’acció.

RESULTAT:

Identificació de 5 escenaris d’oportunitat, d’on han sorgit 7 projectes clau que permetran al client incrementar un 30% la seva facturació en els pròxims quatre anys.

noves oportunitats de negoci

2019

PROJECTE

Implementació s’una organització TEAL.

 

CLIENT

Fabricant líder de packaging d’alumini.

 

REPTE:

Transformar l’empresa en una organització autogestionada, adaptable als canvis i amb un ampli suport intern cap a aquesta transformació.

 

METODOLOGIA:

  • Entrevistes qualitatives per analitzar històries, propòsits i prioritats dels treballadors.
  • Diagnòstic basat en variables clau per avaluar l’estat actual de l’organització i detectar necessitats de canvi.
  • Definició d’arquetips per dissenyar estratègies de motivació i implicació en el procés de canvi.

 

RESULTAT:

  • Pla de treball per convertir l’empresa en una organització autogestionada amb capacitat d’adaptació contínua als canvis de l’entorn.
  • Empoderament del comitè de direcció com a motor de canvi i coherència estratègica.
  • Redefinició dels processos de l’empresa sota la premissa que han d’estar centrats en el client, respectar l’entorn i vetllar pel benestar de les persones.

PROJECTE

Centre de recursos compartits de RRHH.

 

CLIENT

Consultoria d’organització neerlandesa de més de 3.000 treballadors.

 

REPTE:

Assolir uniformitat, eficiència i millor supervisió en els processos de recursos humans de l’organització mitjançant la creació d’un centre de recursos compartits (Shared Service Centre).

 

METODOLOGIA:

  • Recollida de dades: anàlisi de l’estat inicial dels processos de recursos humans en les diferents unitats descentralitzades.
  • Disseny: proposta i descripció de processos estàndard per assegurar-ne l’eficiència i la qualitat.
  • Pilot: desplegament d’una prova amb un grup reduït de secretariats en un entorn controlat. Comunicació clara dels objectius i les expectatives als participants del pilot.
  • Formació: per garantir la correcta implementació dels nous processos.
  • Avaluació: anàlisi dels resultats de la prova pilot per ajustar i millorar els processos abans del desplegament complet.

 

RESULTAT:

  • Processos de recursos humans més ràpids, precisos i eficients.
  • Millora en l’experiència dels treballadors gràcies a un punt únic de contacte.
  • Supervisió més efectiva i reducció de costos i errors.
  • Alineació dels objectius de recursos humans amb les prioritats estratègiques de l’organització.
centre de recursos compartits rrhh

PROJECTE

Reorganització del departament d’informació.

CLIENT

Cos de Policia de 4.000 efectius d’una regió europea.

REPTE:

Introduir la filosofia ILP (Intelligence-Led Policing) al Cos de Policia, impulsant un canvi cultural, organitzatiu i tecnològic per millorar l’eficiència i l’efectivitat policial..

METODOLOGIA:

  • Programa IGP: creació d’un departament per coordinar 15 projectes vinculats a la implementació de l’ILP, amb l’abast de més de 200 processos de treball.
  • Transició proactiva: redisseny dels processos per passar d’un enfocament reactiu a un model proactiu basat en l’ús intel·ligent de dades.
  • Gestió de dades: inversió en tecnologia per millorar la recopilació, l’anàlisi i la qualitat de les dades, a més de garantir-ne la seguretat.
  • Formació i col·laboració: capacitació contínua del personal per interpretar dades i treballar en col·laboració entre departaments i

RESULTAT:

  • Canvi cultural consolidat: en només tres anys, es va assolir un canvi profund.
  • Innovació tecnològica: implementació d’eines innovadores, que han millorat la capacitat estratègica i operativa de la policia.
  • Impacte organitzatiu: la professionalització dels processos d’informació va augmentar l’efectivitat i eficiència del cos.
millora de l'organització